Tervetuloa Segrfelliin

Segrfell on syrjäinen saaristo keskellä Suurta merta. Se sijaitsee planeetalla, joka muistuttaa suuresti Maata. Melkein tekisi mieli sanoa, että sen täytyy olla se. Mutta Segrfellin taivaalla vaeltaa kolme kuuta. Gennit väittävät, että kuita olisi joskus ollut neljä. Sitten pienin niistä putosi ja iski keskelle pääsaarta suuren kraaterin. Kun meri täytti sen, syntyi Merensilmä, suuri pyöreä merenlahti, josta kapea Merennielu johtaa Merensuun kautta Suureen mereen.

Nykyinen kuningas on Nidaros-sukuinen Retmon, jota kansa kutsuu Tuhkamunaksi, mutta vain kun kuulomatkan säteellä ei ole Retmonin jaarlin Erniuksen sotilaita. Lisänimen syynä on se, että Retmonilla ei ole perillistä. Kuninkaan vanhetessa se on alkanut synnyttää jännitteitä Sukujen kesken. Jos kuningas kuolee ilman perillistä eikä ole nimittänyt ketään sukulaistaan seuraajakseen, on ruhtinailla valta valita uusi. Sille paikalle on paljon halukkaita.

Sukujen lisäksi Segrfellin vallan yhtälöön kuuluvat lukuisat veljestöt, sisarustot, sääntökunnat ja salaseurat, joista jokainen ajaa omia etujaan, toiset avoimemmin, toiset vaivihkaa. Jokainen joka saarella on jotain, kuuluu vähintään yhteen sellaiseen, monet useampaankin. On myös sanottu, ja syystä, että Segrfell on maailman uskontojen hautuumaa. Siellä kitkuttaa omissa luostareissaan monta sellaistakin uskontoa, jotka muualla ovat jo itsekin unohtaneet itsensä.

Ei ole itsestään selvää, voiko Veld Andaita, andeja, kutsua uskonnolliseksi yhteisöksi, vaikka he huolehtivatkin osaltaan saariston asukkaiden sielun tilasta. Vaatimattomissa kaavuissaan he liikkuvat ihmisten luona ja auttavat kansalaisia ahdingoissaan. Pelonsekaista kunnioitusta herättää Dermunin temppelin Musta andi, jonka tehtävä on ohjata kuolevia Laakson lehtoon, jotta he eivät jäisi eksyksissä harhailemaan välitilassa ja sieltä käsin kenties häiritsemään maata vielä tallaavien elämää.

Sääntökunnista ehkä vaikutusvaltaisin ovat kuitenkin gennit, pelottavat naissotilaat, joiden asioista ulkopuoliset eivät tiedä juuri mitään. Gennit harjoittavat suljetuissa taloissaan tieteitä ja sotataitoa, ja sotilaina he ovat niin ylivoimaisia, että sanotaan yleisesti, että jokaisen sodan voittaa se, joka onnistuu ostamaan gennit puolelleen. Mutta sanotaan myös, että se joka ostaa gennit, saa usein paljon enemmän kuin haluaa ja tilasi.

Kuninkaan perillisen puuttumisen lisäksi saarella nostaa jännitystä kahden väestönosan, segrien ja gorgien välinen vanha vastakkainasettelu. Gorgit pitävät itseään saaren alkuperäisinä asukkaina ja segrejä maahantunkeutujina. Myös Sukujen häikäilemätön vallankäyttö alamaisiaan kohtaan kuumentaa tunteita. Ilmassa on ukkosta, ja keskellä suurta merta se voi olla raju, kun se puhkeaa.